Zilveren sieraden uit Bali

Bali Buddha Silver

Bali is zeer bekend om hun zilversmeden. Dit zijn ware kunstenaars die de technieken van generatie op generatie hebben doorgekregen. Zeker hun geduld en het streven om ieder sieraad net zo mooi te krijgen als het vorige stelt hun in staat dit dag in dag uit met een dergelijke precisie te doen.
De meest beroemde en bekendste kunstenaars komen uit het dorp Celuk in de deelprovincie Gianyar. Celuk noemt men dan ook het zilver en gouddorp op Bali. Het ligt langs de 15 kilometer lange weg van de hoofdstad Denpasar naar het kunstenaarsdorp Ubud. Als je door Celuk komt, dan zie je 2 kilometer lang aan beide kanten van de weg zilver en goudwinkels. meer zilver dan goud. De productiebedrijfjes van de zilversmeden en hun families liggen wat meer in het achterland van de doorgaande weg. Op deze weg van Denpasar naar Ubud liggen ook de dorpen Mas (kilometers links en rechts houtsnijwerk) Batuan (kilometers links en rechts schilderwerk) Batubalan (kilometers links en rechts steenhouwers en bekend om hun perfecte Barongdans). Veel toeristen stoppen langs deze weg en kopen hier hun sieraden of ander zilverwerk. Indien je met de juiste gids en in klein gezelschap bent kom je misschien nog wel eens bij de authentieke zilversmeden. Een belevenis die je nooit meer vergeet, zeker als je door de eenvoud en ogenschijnlijk rommelige fabriekjes heen kijkt. Dan valt je op wat een fantastische vakmensen dit zijn.

In Celuk hebben de meeste zilversmeden kleine fabriekjes waar ze aan zo mogelijk nog kleinere houten tafels met engelengeduld dagdagelijks hun sieraden maken. Door de trotse houding die ze hebben over hun vakgebied zijn ze in staat om ieder sieraad met dezelfde precisie te benaderen en af te werken. Alleen het beste is goed genoeg en hier zullen ze nooit enige concessie aan doen. Een sieraad wat niet goed is word opnieuw gesmolten en verwerkt. Het word nooit verkocht.

In tegenstelling tot wat iedereen vaak denkt, zijn het niet de grote afnemers of Italiaanse verkopers die de sieraden ontwerpen, maar zijn het de kunstenaars op Bali zelf die dit doen. Daardoor ligt het economisch eigendom dan ook bij de kunstenaars zelf.

Omdat deze Balinese kunstenaars zo bezeten zijn van hun vaak gebruiken ze eigenlijk alleen maar 925 Sterling zilver. 925 staat voor 92,5% zuiver zilver en 7,5% koper of een ander metaal.
100% zilver kan men niet verwerken omdat dit te zacht blijft. Door de minimale hoeveelheid van 7,5% koper toe te voegen word het zilver taaier en houdt het zijn hoogwaardig karakter. Sterling 925 zilver is zilver van de eerste legering en daardoor het meest gebruikt door de betere zilversmeden. Zilver van een mindere kwaliteit kan tot 20% koper bevatten en komt dan van de tweede legering. Bali Buddha werkt uitsluitend met 925 Sterling zilver. Wij doen net als de zilversmeden op Bali geen concessies. U herkent de Bali Buddha sieraden aan het kleine vierkantje met daarop de tekst Bali Buddha. Alle Bali Buddha sieraden zijn voorzien van een certificaat van echtheid.

 Momenteel zijn er nog geen producten toegevoegd onder zilveren sieraden uit bali
Veilig betalen via:

iDeal MisterCash SoFortBanking
Bekijk Boeddha Suar 50cmBekijk Bedelende Boeddha 40cmBekijk Boeddha Suar 50cmBekijk Kleurige Boeddha 50cmBekijk Zittende Boeddha op standaardBekijk Boeddha op sokkelBekijk Kleurige Boeddha 50cmBekijk Happy Boeddha op standaard
Categoriën